2012/12/13

Mausteinen linssikeitto

Lämmittävää. Miedon tulista. Ihanaa.

3 porkkanaa
Nauris
2-3 dl punaisia linssejä
3 valkosipulin kynttä
Kookosöljyä paistamiseen
Kuumaa vettä
1 prk paseerattua tomaattia
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl curryjauhetta
Ripaus kanelia
Ripaus kardemummaa
1 laakerinlehti
1 tähtianis
1 rkl kasvisliemijauhetta

1 rkl valkoviinietikkaa
1 prk Nordic sipulikaurakermaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa

Pese, kuori ja pilko juurekset. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipulimurska ja juurekset. Kuullottele hetki. Lisää huuhdotut linssit ja tomaattipyree. Lisää kuumaa vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet, kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä 15-20 min, kunnes juurekset ovat kypsiä. Poista laakerinlehti ja tähtianis. Lisää kaurakerma, viinietikka, suola ja sokeri. Halutessasi soseuta keitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti