2013/01/15

Kvinoa-kanttarellipihvit perunoilla ja juustokastikkeella

Pihvien ohjeen pohjana käytin tätä kvinoa-hernerouhekrokettien ohjetta. Kiitokset kuuluvat Chocochilin lisäksi äidilleni, joka keksi kerran kokeilla ohjetta laittamalla hernerouheen tilalle kanttarelleja. Alkuperäiset hernerouhekroketitkin ovat muuten aika taivaallisen hyvän makuisia!

Kvinoa-kanttarellipihvit

2 dl kanttarelleja
2 dl kvinoaa + kasvislientä
2 rkl tahinia
0,5 sitruunan mehu
1 tl suolaa
Mustapippuria
n. 2 tl oliiviöljyä
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl korppujauhoja
Sipuli silputtuna

Keitä kvinoa kypsäksi kasvisliemessä. Kaada ylimääräinen neste pois. Paista kanttarelleja hetki pannulla. Silppua sipuli ja kanttarellit. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita. Anna vetäytyä ainakin puolisen tuntia.
Muotoile taikina pihveiksi ja paista rapeiksi runsaassa öljyssä.

Juustokastike

2 prk Nordic-sipulikaurakermaa
1/2 pkt Cheezly edam-soijajuustoa

Kuumenna kaurakerma kattilassa. Lisää sekaan soijajuusto murusina. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes juusto on kokonaan sulanut ja kastike on saostunut.
Tarjoa kastike ja pihvit keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti