2013/03/29

Curry-soijasuikale-rieskatortillat

Sekasyöjänä elellessäni söin paljon tortilloja, joiden täytteenä oli erilaisia rehuja, broilerisuikaleita, smetanaa ja edamia. Täysin samanmakuisen annoksen saa tehtyä eläinystävällisestikin. Cheezlystä ja Tofutista huolimatta ruoka tuli melko edulliseksi, sillä rieskat ja paprikat olivat dyykattuja ja kuivatuotteena olevat soijapalat ovat lähes ilmaisia.

Curry-soijasuikaleet
4 dl soijasuikaleita/soijapaloja + kasvisliemijauhetta keitinveteen

Marinadi
0,5 dl oliivöljyä
1 rkl tummaa balsamicoa
2-3 rkl soijakastiketta
1 valkosipulin kynsi puristettuna
1 rkl chilihiutaleita
2-3 rkl curryjauhetta
1 tl agavesiirappia
Tilkka vettä

Lisäksi
Tortillalevyjä tai isoja rieskoja
2 keltaista paprikaa viipaloituna
1 sipuli silputtuna
Kurkkua viipaloituna
Tomaattia viipaloituna
Säilykepersikkaa viipaloituna
Cheezly edamia
Tofutti Sour Supreme-"smetanaa"

Keitä soijasuikaleet kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita marinadin ainekset ja laita valutetut soijasuikaleet marinoitumaan jääkaappiin mieluiten useammaksi tunniksi. 
Ruskista soijasuikaleita öljyssä pannulla kevyesti, heitä sipulisilppu ja paprikaviipaleet mukaan pannulle ja kääntele, kunnes ovat pehmenneet sopivasti. Mausta suolalla.
Viipaloi Cheezlyä tortillan päälle ja käytä mikrossa sen verran, että juusto sulaa.
Täytä tortilla soijasuikale-sipuli-paprikapaistoksella, kurkku-, tomaatti- ja persikkaviipaleilla sekä Tofutti-smetanalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti