2013/03/03

Seitanpyttipannu

FOODGASM! Tein samalla kerralla kattilallisen seitania, josta käytin pyttipannuun noin puolet ja loput pakastin. Annoksesta riittää neljälle normaali-ruokahaluiselle syöjälle tai kahdelle todella nälkäiselle syöjälle (itsehän söimme annoksen lähes kokonaan kahdestaan.)

1 isohko sipuli
8-10 keskikokoista perunaa
0,5 annosta seitania
Barbeque grill-mausteseosta
Savuaromia
Soijakastiketta
Öljyä paistamiseen

Seitan
4 dl vehnägluteenijauhoa
2 dl kikhernejauhoa
1 dl korppujauhoa
1 tl chipotlejauhetta
2 tl savupaprikajauhetta
Suolaa
4 dl vettä

Keitinveteen
Tilkka tummaa balsamicoa
Tilkka soijakastiketta
1 rkl kasvisliemijauhetta

Pese, kuori ja pilko perunat kuutioiksi, kiehauta 15-20 min. 
Tee sillä aikaa seitan-taikina: Mittaa kulhoon jauhot, mausteet ja suola, sekoita. Lisää vettä vähän kerrallaan ja sekoita koko ajan. Vaivaa taikina tasaiseksi käsin. Leikkaa taikinaköntistä isohkoja paloja ja keitä niitä mausteliemessä 20 min. Laita kulho ja välineet heti likoamaan, koska seitantaikinan jämät on aika helvetillistä saada niistä muuten enää irtoamaan.
Silppua seitanien kiehuessa sipuli. Siivilöi keitinliemi pois, pilko seitaneita halutessasi pienemmiksi paloiksi. 
Kuumenna öljyä isolla pannulla ja paista seitaneita hetki, lisää soijakastiketta ja muutama tippa savuaromia ja paista vielä hetki. Siirrä seitanit sivuun, lisää pannulle sipulit ja kuullottele niitä hetki. Lisää perunakuutiot ja BBQ-grill-mausteseos, kääntele hetki. 
Lisää seitanit joukkoon ja ruoka on valmista. Tarjoile esimerkiksi savu-valkosipulidipin ja Sriracha-chilikastikkeen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti