2013/06/13

Voileipäkakku

Rakastan voileipäkakkua, eikä minua ole taaskaan kutsuttu mihinkään juhliin, joten tein tämmöisen sitten vain ihan omaksi ilokseni.

Tummaa ja vaaleaa paahtoleipää
Kasvislientä kostutukseen

Täyte 1:
Pirkka Välimeren paprika-cashewtahnaa maun mukaan
Sipulia
Valkosipulia
Punaisia linssejä

Keitä linssit kypsiksi ja valuta. Paista sipulia ja valkosipulia hetki öljyssä pannulla. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.

Täyte 2:
Tartex-tahnaa (maustamaton tai yrtti-valkosipuli)
Aurinkokuivattua tomaattia
Vihreitä oliiveja

Silppua tomaatit ja oliivit, sekoita Tartex-tahnan joukkoon.

Täyte 3:
Valutettua maustamatonta soija- tai kaurajogurttia
Raastettua ja valutettua kurkkua
Tilkka sitruunamehua
Hyppysellinen suolaa ja pippuria

Sekoita ainekset keskenään.

Kuorrutus:
1 osaa valutettua maustamatonta soija- tai kaurajogurttia
1 osaa majoneesia
2 osaa Tofutti-tuorejuustoa

Sekoita kuorrutus tasaiseksi mielellään tehosekoittimella.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois (ja käytä ne esim. jämäkakkuun). 
Vuoraa vuoka kelmulla ja aseta ensimmäinen kerros leipiä pohjalle, kostuta kasvisliemellä ja levitä ensimmäinen täyte. Laita toinen kerros leipää, kostuta, levitä täyte. Jatka näin, kunnes kaikki täytteet ovat kakussa ja levitä päällimmäiseksi leipäkerros ja kostuta. 
Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin yöksi. 
Kumoa kakku leivinpaperilla päällystetylle tarjottimelle, kuorruta ja koristele.
Kuvan kaakussa täyte1 on korvattu itse tehdyllä hummuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti