2013/10/07

Veganisoidut sienivatruskat

Alkuperäinen epävegaaninen ohje löytyi Kainuun Sanomista. Tässä veganisoitu versio:

Taikina:
1 kg jauhoisia perunoita
1,5 dl vehnäjauhoa
1 rkl Orgran no egg -jauhetta + tilkka vettä
1 tl suolaa

Täyte:
3 dl sieniä (käytin säilöttyjä suolasieniä, jossa oli rouskuja ja haperoita)
1 rkl margariinia
1 sipuli
1-2 rkl Tofutti sour supreme "smetanaa" (myydään esim. Sotkamon S-marketissa ja Kajaanin Prismassa)
Suolaa ja mustapippuria

Muussaa keitetyt ja kuoritut perunat, sekoita jauhot, no egg -jauhe, vesitilkka ja suola joukkoon. Taputtele littanoiksi pyörylöiksi jauhotetulle leivinpaperille. 
Hienonna sipuli ja kuullota margariinissa pannulla, lisää hienonnetut suolasienet, Tofutti, suola ja pippuri, hauduta hetki. 
Nostele täytettä lusikan avulla 1-2 rkl jokaisen taikinapökäleen päälle. Sulje vatruskat puolikuun muotoisiksi ja pistele reuna haarukan avulla kiinni. 
Paista 250 asteessa noin 15 min. Voitele uunista otetut vatruskat margariinisulalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti