2014/02/16

Taivaallinen kukkakaali-valkopapusosekeitto

1 kokonainen kukkakaali
400 g mielellään itse liotettuja ja keitettyjä valkoisia papuja
1 rkl vegaanista margariinia (esimerkiksi tummansininen Keiju laktoositon 70%)
1 rkl kuivattua timjamia
2 rkl lupiinijauhoa
loraus Nordic Ruoka Sipuli -kaurakermaa
1 rkl kasvisliemijauhetta
2 rkl valkoviinietikkaa
½ - 1 rkl ruususuolaa, riippuen kukkakaalin koosta

Paahdettua sipulirouhetta ja tuoretta timjamia koristeeksi pinnalle

Keitä pavut, tai jos käytät tölkkipapuja, huuhtele ne lävikössä.
Huuhtele ja paloittele kukkakaali ja keitä pehmeäksi.
Jätä muutama dl kukkakaalin keitinvettä kattilan pohjalle, lisää pavut ja soseuta.
Lisää timjami, kasvisliemijauhe, kaurakerma ja lupiinijauho ja kiehauta keitto uudelleen.
Lisää lopuksi margariininokare, viinietikka ja suola.
Ripottele annosten pinnalle vielä paahdettua sipulirouhetta ja tuoretta timjamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti