2014/03/14

Keltainen papu-ohratto

Tölkki valkoisia papuja tai saman verran itse keitettyjä
n. 2 dl ohrahelmiä
n. 1 rkl curryjauhetta
Tilkka soijakastiketta (tai suolaa)
2 valkosipulinkynttä
Santa Marian lime-pippuriseosta tai sitruunapippuria
Tilkka sitruunamehua
Rypsiöljyä paistamiseen

Keitä ohrasuurimot kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan (kestää ehkä vartin).
Sillä aikaa kuumenna öljy ja soteeraa curryjauhetta siinä hetki. Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää ne pannulle, sekoittele hetki.
Lisää pavut. Jos käytät tölkkipapuja, valuta ja huuhtele ne ensin siivilässä. Valuta myös itse keitetyt pavut, mikäli ne ovat pakasteesta otettuja ja sulaessaan vetistyneet.
Sekoittele papuja pannulla hetki, että ne lämpiävät. Lisää soijakastike. Levyn voi laittaa jo pois päältä.
Lisää sitruunamehu ja limepippuri.
Valuta ylimääräinen vesi kypsistä ohrasuurimoista, mikäli ne eivät ole imeneet kaikkea nestettä. Kaada ohrat mukaan pannulle ja sekoita, anna hautua vielä hetki ennen tarjoilua.
Lisukkeena valkosipuli-hapankaalia, etikkapunajuuria ja paprikaa.

Pikaruoka -tunniste siksi, että tämä valmistuu suht nopeasti. Terveellinen tämä on kuin mikä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti