2014/05/11

Päivitetty voileipäkakku (tehty päivityksiä taas 2018)

Ensitöiksesi laita purkillinen soygurtia edellisenä iltana jääkaappiin esim. kahvisuodattimeen valumaan, jotta saat jugurtista kiinteämpää. EDIT. 2018 Nykyään on myös valmiiksi kiinteämpiä jogurtteja/fraicheja, esim. Yosa Greek Style, Oatly fraiche, joita ei tarvitse valuttaa. :)
  
Tarvitset:

Noin 2 pkt paahtoleipää (leikkaa reunat pois ja käytä ne esim. krutonkeina)

Kasvislientä kostutukseen (sekoita kasvisliemikuutio/jauhe kiehuvaan veteen, jäähdytä) 

Täyte 1:
Hummus:
N. 1 tlk kikherneitä
Pari rkl oliiviöljyä
2 rkl tahinia
Loraus sitruunamehua
Ripaus juustokuminaa
1 valkosipulinkynsi
Ripaus suolaa

Lataa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. EDIT 2018. Voit myös käyttää valmista hummusta esim. Baba tai Lidlin Baresa

Täyte 2:
1 tuubi Tartexia (herbs & garlic, herbs tai naturel, myydään isommissa marketeissa ja esim Punnitse & Säästässä) 
½ purkillista vihreitä oliiveja
½ purkillista aurinkokuivattuja tomaatteja 

Silppua oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita Tartexin kanssa.

Täyte 3:
2 dl valutettua maustamatonta soijajogurttia (Alpro zero sugars tai Rainbow) tai Oatly fraichea/Yosa Greek styleä, joita ei tarvitse valuttaa 
½ kurkku raastettuna ja siivilässä valutettuna (raastimen isoimmalla terällä raastettuna)
Loraus sitruunamehua
Ripaus mustapippuria
Ripaus suolaa

Sekoita keskenään.

Päällinen:
2 prk maustamatonta vegetuorejuustoa (Oatly PåMackan,Tofutti, Violife etc.) 
4 rkl maustamatonta vegemajoneesia (X-tra kevytmajoneesi, Villen vegeneesi, Auran vegemajoneesi etc.)
1,5 dl fraichea/Yosa Greek styleä tai valutettua soijajogurttia

Sekoita keskenään.

Koristeet:
Mustaa merileväkaviaaria (Cavi-Art, muitakin merkkejä tullut nykyään) 
Kurkkuviipaleita
Rucolaa yms. 

Asettele koristeet päällystetyn kakun päälle haluamallasi tavalla.


Kakku kootaan siis näin: 
Vuoraa sopivan kokoinen vuoka kelmulla ja asettele ensimmäinen leipäkerros sen pohjalle. 
Kostuta leipäkerros kasvisliemellä sivelemällä sitä pullasudilla leipäkerroksen päälle ja levitä täyte 1. Levitä toinen leipäkerros, kostuta ja levitä täyte 2. Jatka näin, kunnes kaikki täytteet ovat kakussa ja viimeiseksi levitä vielä leipäkerros ja kostuta se. 
Päällystä kelmulla ja laita jääkaappiin mielellään yöksi tai ainakin useaksi tunniksi, kakun päällä saa olla pieni paino, esim. lautanen.
Kumoa hyvin mehustunut kakku tarjoilualustalle, levitä päällinen ja koristeet.


4 kommenttia:

  1. leipäkakkuja tulee tehtyä niiiin harvoin. Tässsä täyteet kuulostaa tosi hyvältä. Pisteet myös vihreidenoliivien käytöstä, ne mustat on aika kamalia :D

    VastaaPoista
  2. Voe mahoton, seuraavaan Ravintolapäivään tätä ja muita herkkuja ja putiikki pystyyn?! t. Anna

    VastaaPoista
  3. Hmm... menee harkintaan pojan rippijuhlakattaukseen. Kuinkahan monelle syöjälle tästä ohjeesta riittää? Jos on pari pakettia paahtoleipää, niin luulisi noin 8-10 hengelle ainakin piisaavan?

    VastaaPoista
  4. No me on tuhottu kerran vegaaniruokaorgioissa tollanen kakku viidestään, mutta jokainen varmasti söi ainakin kahden hengen edestä, että kyllä varmasti normaalikokoisia annoksia kymmenelle riittää. :)

    VastaaPoista