2014/05/11

Päivitetty voileipäkakku

Ensitöiksesi laita purkillinen soygurtia edellisenä iltana jääkaappiin esim. kahvisuodattimeen valumaan, jotta saat jugurtista kiinteämpää. EDIT. 2016 Tähän käy mainiosti se Alpron uusi maustamaton rahka, on jo valmiiksi tiivistä. :)
  
Tarvitset:

Noin 2 pkt paahtoleipää (leikkaa reunat pois ja käytä ne esim. krutonkeina)

Kasvislientä kostutukseen

Täyte 1:
Hummus:

Kourallinen tai pari kikherneitä
Loraus oliiviöljyä
2 rkl tahinia
Loraus sitruunamehua
Ripaus juustokuminaa
Ripaus suolaa

Lataa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.

Täyte 2:
1 tuubi Herbs & Garlic tai Herbs tai Sundried Tomato -Tartexia (marketeista majoneesihyllystä)
½ purkillista vihreitä oliiveja
½ purkillista aurinkokuivattuja tomaatteja

Silppua oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita Tartexin kanssa.

Täyte 3:
1 - 2 dl maustamatonta soygurtia (Alpro tai Rainbow)
½ kurkku raastettuna (raastimen isoimmalla terällä raastettuna)
Loraus sitruunamehua
Ripaus mustapippuria
Ripaus suolaa

Sekoita keskenään.

Päällinen:
1 prk Tofutti Sour Supremea tai Originalia (marketin tuorejuusto-, smetana- tai margariinihyllystä)
2 rkl X-tra Kevyt majoneesia
Loput valutetut soygurtit eli 1 - 2 dl

Sekoita keskenään.

Koristeet:
Mustaa merileväkaviaaria (Cavi-Art marketin kalahyllystä tai Ikean merileväkaviaari Ikean herkkukaupasta)
Kurkkuviipaleita
Rucolaa

Asettele koristeet päällystetyn kakun päälle haluamallasi tavalla.


Kakku kootaan siis näin: 
Vuoraa sopivan kokoinen vuoka kelmulla ja asettele ensimmäinen leipäkerros sen pohjalle. 
Kostuta leipäkerros kasvisliemellä esim. pullasutia apuna käyttäen ja levitä täyte 1. Jatka näin, kunnes kaikki täytteet ovat kakussa ja viimeiseksi levitä vielä leipäkerros ja kostuta se. 
Päällystä kelmulla ja laita jääkaappiin mielellään yöksi tai ainakin useaksi tunniksi, kakun päällä saa olla pieni paino, esim. lautanen.
Kumoa hyvin mehustunut kakku tarjoilualustalle, levitä päällinen ja koristeet.


4 kommenttia:

  1. leipäkakkuja tulee tehtyä niiiin harvoin. Tässsä täyteet kuulostaa tosi hyvältä. Pisteet myös vihreidenoliivien käytöstä, ne mustat on aika kamalia :D

    VastaaPoista
  2. Voe mahoton, seuraavaan Ravintolapäivään tätä ja muita herkkuja ja putiikki pystyyn?! t. Anna

    VastaaPoista
  3. Hmm... menee harkintaan pojan rippijuhlakattaukseen. Kuinkahan monelle syöjälle tästä ohjeesta riittää? Jos on pari pakettia paahtoleipää, niin luulisi noin 8-10 hengelle ainakin piisaavan?

    VastaaPoista
  4. No me on tuhottu kerran vegaaniruokaorgioissa tollanen kakku viidestään, mutta jokainen varmasti söi ainakin kahden hengen edestä, että kyllä varmasti normaalikokoisia annoksia kymmenelle riittää. :)

    VastaaPoista