2014/05/26

Vegetonnikalasalaatti

3 - 4 dl kypsää täysjyväpastaa
1 tlk Braised Tofua (säilyke, saa esim. Vegetukusta ja Ekolosta) tai Veggie tunaa
1 - 2 avokadoa
½ kurkku
1 porkkana
nippu ruohosipulia
2 rkl majoneesia (esim. X-tra)
2 - 3 rkl maustamatonta soijajogurttia (Rainbow tai Alpro)
sitruunamehua
kuivattua tai tuoretta tilliä
Santa Marian lime-pippuriseosta tai sitruunapippuria
suolaa

Keitä pasta kypsäksi. Raasta porkkana, viipaloi kurkku ja avokado, silppua ruohosipuli. 
Muussaa tofusäilykettä hienommaksi ja ripottele suolaa, pippuria ja tilliä päälle. Jäähdytä kypsä pasta. Sekoita kulhossa pastat, tofusäilyke, porkkanat, kurkut, avokadot ja ruohosipulit. Lusikoi majoneesi ja jugurtti sekaan, lisää reiluhko loraus sitruunamehua ja vielä tarvittaessa tilliä, pippuria ja suolaa. 
 

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. X-tra majoneesi on vegaanille sopivaa.

      Poista
    2. Tehdään juu, mutta voi tehdä myös ilman. X-tra taitaa olla ainoa marketeista löytyvä vegaaninen majoneesi, ekokaupoista yms. on sitten enempi valikoimaa.

      Poista