2014/07/18

Lasagnette

Noin 3 - 4 dl täysjyväpastaa

Tomaattikastike:
1 iso tlk tomaattimurskaa + tölkin huuhteluvesi
2 dl tummaa soijaproteiinirouhetta + öljyä paistamiseen
muutama tuore herkkusieni
pätkä kesäkurpitsaa
muutama kynsi valkosipulia
isohko sipuli
1 laakerinlehti
n. 1 tl kuivattua timjamia
n. 1 tl kuivattua basilikaa
n. 1 tl yrttisuolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä

Viipaloi kesäkurpitsat ja herkkusienet sekä silppua sipulit. Paista herkkusieniä kuivalla pannulla kunnes neste irtoaa ja haihtuu, siirrä ne sivuun. Paista sipuleita öljyssä hetkinen ja lisää kesäkurpitsasiivut. Paista, kunnes kurpitsat ovat hieman ruskistuneet. Kuumenna öljyä kattilan pohjalla ja lisää kuiva soijarouhe ja ruskista sitä hetki. Lisää tilkka vettä ja tomaattimurska, täytä tölkki vedellä, sulje ja ravista, ja lisää huuhteluvesi kattilaan. Lisää sipulit, kesäkurpitsat ja mausteet ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi pippuri ja herkkusienet. Jos kastike näyttää edelleen liian paksulta, voit lisätä vielä vettä. 

Juustokastike:
2 prk kaura/soijakermaa
2 dl oluthiivahiutaleita tai Violifen tai Wilmersburgerin juustoa raastettuna
ripaukset suolaa ja pippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Laita kypsentämätön pasta laakeaan uunivuokaan (kypsyy uunissa). Kaada tomaattikastike päälle ja sekoittele. Kaada niiden päälle juustokastike. Paista 200-225 asteisessa uunissa noin 30 min, sammuta uuni ja jatka jälkilämmöllä paistamista vielä 20-30 min.



Resepti on helposti muunneltavissa soijattomaksi, kun soijarouheen korvaa esimerkiksi herne- tai härkäpapurouheella.

2 kommenttia:

  1. Mitä mahtaa sisltää tuo Apilapihan mauste? Ei taida olla markettitavaraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaattia, basilikaa, merisuolaa, oreganoa, paprikaa, sipulia, valkosipulia ja mustapippuria.

      Poista