2014/07/13

Vegaaninen banoffee -torttu

Pohja-ainekset:

3/4 paketillista vegaanisia Digestivekeksejä tai esim. 1 pkt Semper gluteenittomia suklaakeksejä
n. 100 g vegaanista margariinia

Murskaa keksit, sulata margariini ja sekoita keskenään. Painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin.

Kinuski:

1 prk maustamatonta kaurakermaa
1 dl fariinisokeria

Heitä kumpikin kattilaan, kuumenna ja sekoita. Anna kiehua sen aikaa, että hieman saostuu, kinuski saa jäädä kastikemaiseksi. Jäähdytä. Kaada jäähtynyt kinuski keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Loput ainekset:

1 prk vispikermaa (Alpro Airy & Creamy) + hippunen vaniljajauhetta ja maun mukaan sokeria
3 hyvin kypsynyttä banaania.

Vatkaa vispi vaahdoksi ja mausta vaniljalla ja makeutuksella. Siivuta banaanit. Kokoa torttu laittamalla kinuskin päälle vuorotellen banaaneja ja kermavaahtoa. Jos haluat kauniimman tortun kuin kuvassa niin voit raastaa päälle koristeeksi vielä suklaata. :)