2014/07/13

Vegaaninen banoffee -torttu

Selailin ja yhdistelin netistä aika monia eri banoffee-reseptejä, joten ei voida sanoa tämän olevan suora kopio mistään.

Pohja-ainekset:

3/4 paketillista vegaanisia Digestivekeksejä tai esim. 1 pkt gluteenittomia suklaakeksejä
n. 100 g vegaanista margariinia

Murenna keksit jauhoksi, sulata margariini ja sekoita keskenään. Painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin.

Kinuski:

1 prk maustamatonta kaurakermaa
1 dl fariinisokeria

Heitä kumpikin kattilaan, kuumenna ja sekoita. Anna kiehua sen aikaa, että hieman saostuu, kinuski saa jäädä kastikemaiseksi. Jäähdytä. Kaada jäähtynyt kinuski keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Loput ainekset:

1 prk vispikermaa (Alpro Airy & Creamy) + hippunen vaniljajauhetta ja maun mukaan sokeria
3 hyvin kypsynyttä banaania.

Vatkaa vispi vaahdoksi ja mausta vaniljalla ja makeutuksella. Siivuta banaanit. Kokoa torttu laittamalla kinuskin päälle vuorotellen banaaneja ja kermavaahtoa. Jos haluat kauniimman tortun kuin kuvassa niin voit raastaa päälle koristeeksi vielä suklaata. :)
Kokonainen torttu.

Ja tältä se näyttää lautasella. Paitsi jos jaksat muka odottaa seuraavaan päivään, jolloin se jääkaappisäilytyksessä ehtii mukavasti kiinteytyä (tai kiinteytät soijavispiä agar agarilla).

2 kommenttia:

  1. Todella hyvää, aivan ihanan makeaa! Iso kiitos reseptistä, on tullut tehtyä tätä vaikka kuinka monta kertaa :) Ja vieläpä hyvin helppo ja yksinkertainen resepti.

    Olen itse laittanut vain yhden kerroksen soijakermavaahtoa ja yhden kerroksen banaania, mutta onko niitä tuossa alkuperäisessä monta kerrosta?

    (Pohja muuten hyvää myös esim Kantolan vegaanisilla kaurakekseillä tehtynä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä siellä pari kerrosta taitaa olla. :D

      Ite oon kans joskus tehny gluteenitonta versioo, ja laittanu pohjaan Semperin suklaakeksejä, hyvää tulee silleenkin. ^_^

      Poista