2014/08/12

Itse tehdyt tortillat seitanrouhetäytteellä

Tortillalätyt:
6 dl vehnäjauhoa
1 dl täysjyväohrajauhoa (tai pelkkää vehnäjauhoa)
1 tl leivinjauhetta
3 dl vettä
1 rkl öljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaivaa hetki, anna taikinan olla kulhossa liinan alla noin 15 min. 
Jauhota pöytä, tee taikinasta pitkulainen mötikkä ja jaa se 12 osaan. Peitä mötikät liinalla. 
Kaulitse jauhoisella pöydällä lätyiksi (paistinpannusi halkaisijan suuruisiksi), pinoa ne liinan alle odottamaan paistoa. 
Kuumenna pannu asteikon 1-6 liedellä 4:ään. Paista lättyjä kuivalla pannulla noin 30 sekuntia puoleltaan ja pinoa lätyt yksi kerrallaan lautaselle, voitele kylmällä vedellä ja laita toinen lautanen päälle.

Seitanrouhe:
2 dl gluteenijauhoa
2½ dl vettä
1 dl oluthiivahiutaleita
1 rkl yeast extractia eli hiivauutetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl Meiran jauhelihamaustetta (on vegaanista)
1 rkl grillausmaustetta

Lisäksi: Sipuli, Santa Maria BBQ Grill Oil Garlic -kastiketta, Neito-valkosipulirypsiöljyä

Sekoita kuivat aineet ja märät aineet keskenään, sitten yhdistä ne. Sekoita taikina. 
Heitä köntti kasvisliemellä maustettuun kiehuvaan veteen 20 minuutiksi, viimeistään siellä se hajoaa murusiksi, koska taikinassa on niin paljon nestettä, mutta se on tässä tarkoituksenakin. 
Valuta ja puristele kypsästä seitanmurusta ylimääräinen vesi pois siivilän avulla. 
Laita seitanmuruset astiaan ja kaada päälle Santa Marian BBQ Grill Oil Garlicia, anna marinoitua yön yli jääkaapissa.
Valuta marinadi pois seitanista. Kuumenna valkosipulirypsiöljyä (Neito-merkkistä tai itse tehtyä) pannulla ja paista seitanrouhetta siinä hetki. Lisää pilkottu sipuli ja paistele vielä hetki.

Tortillan väliin lisäksi esim. Tofutti Sour Supremea, Srirachaa, pilkottua tomaattia, kurkkua ja aurinkokuivattua tomaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti