2015/07/17

Helppo ja nopea hedelmäinen ja pähkinäinen kastike ohralle

2 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita (vielä nopeamman version saat, jos keität näitä etukäteen ison erän pakastimeen ja sulatat sopivan annoksen)

Kastike:
1 prk GoGreen Thai Curry -valmiskastiketta
1 tlk Nuttolene tai Nut Luncheon -maapähkinämureketta suupaloiksi paloiteltuna
1-2 rkl soijakastiketta
broilerimaustetta (ainakin Santa Marian on vegaaninen)

1 keltainen paprika
½-1 sipuli
1 prk säilykepersikota tai säilykeananaksia valutettuna (voi jättää poiskin jos et pidä hedelmistä lämpimissä ruuissa)
2 rkl maapähkinävoita
suolaa


rypsi- tai kookosöljyä paistamiseen

Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan (tai sulata pakastettu keitetty ohra). 
Pilko sipuli ja paprika kuutioiksi. Paista sipulia öljyssä pannulla hetki, lisää sitten paprikat, siirrä sivuun. 
Pilko pähkinämureke suupaloiksi, ja ruskista kevyesti öljyssä esim. wokkipannulla ja lisää broilerimauste ja soijakastike. 
Yhdistä kaikki ainekset persikoita lukuunottamatta keskenään ja anna hautua hetki. Lisää viimeisenä persikat. Lisää suolaa maun mukaan.
Maustetut maapähkinämureke -palat pannulla.
Valmis annos!
PS. Nuttolenea saa ainakin Prismoista ja Citymarketeista (löytyy sieltä, mistä muukin kuivatavara kuten soijasuikaleet, tai vaihtoehtoisesti maapähkinävoiden läheisyydestä), Nut Lunceonia ainakin Punnitse & Säästä -myymälöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti