2016/05/10

Vegaaninen nokkos-fetapiirakka

Nyt on hyvä aika hakea ilmaista ruokaa pihalta! Hormanversot ovat nyt parhaimmillaan ja kohta on nokkosten vuoro, käytin tähän piirakkaan viime vuonna kerättyä pakastettua nokkosta, ja upotin sen tietenkin runsaaseen määrään rasvaa ja suolaa. Horsmaa ollaan grillattu folionyytissä öljyn/Keijun, suolan ja pippurin kanssa, se on ihan kiva lisuke vaikka soijanakkien ja seitanpihvien kanssa.

Nokkos-fetapiirakka

1 pkt valmista vegaanista piirakkataikinaa (listattu esim. täällä) tai itse tehtyä

voinmakuista rypsiöljyä (Neito) sipulin paistamiseen

½ - 1 l nokkosia (tai pinaattia) 
sipuli silputtuna ja ruskistettuna
1 prk Planti Onion kaurakermaa
½ prk Yosa Fraichea (tai Oatlyn vastaavaa, tai esim. maustamatonta soijajogurttia)
joku 2 dl maustamatonta soijamaitoa
1 pkt Greek Style Sheese -soijajuustoa kuutioituna (saa ainakin Citymarketeista)
mustapippuria

Pakastettu nokkonen kannattaa ensin sulattaa ja valuttaa siivilässä, sitten käyttää hetki pannulla sipulin kanssa. Tuoreelle riittää nopea kiehautus ja keitinveden valutus siivilässä.
Taputtele piirakkapohja vuokaan. Lisää päälle nokkos-sipuliseos ja Greek Style Sheese.
Sekoita keskenään kaurakerma, soijamaito ja fraiche, mausta pippurilla ja lisää seos piirakan päälle. Paista 200 -asteisessa uunissa kunnes täyte on hyytynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti