2017/01/15

Italiansalaatti ja perunasalaatti

Perunasalaatti:

n. 1 kg perunoita
1 pieni purkki kapriksia
1 pieni tai ½ iso sipuli silppuna
1,5-2 dl majoneesia
1 prk Yosa Greek Style jogurttia
1 dl suolakurkkua silppuna
suolaa
mustapippuria

Kuori ja kuutioi perunat ja keitä ne kypsiksi. Yhdistä kapristen, sipuli- ja suolakurkkusilpun kanssa. Lisää mukaan kaikki loput ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla ja anna maustua jääkaapissa.


Italiansalaatti:
½ pss makaroonia (eli n. 200 g)
½ pss pakasteherneitä
1 pieni tai ½ iso sipuli silppuna
1 pienehkö omena kuutiona (ja sitrusta vähän niiden päälle)
1,5-2 dl suolakurkkua silppuna
1 rkl sinappia
pieni porkkana tai ½ iso pienenä kuutiona
Bon Soya viherpippurileikkelettä kuutiona
2,5-3 dl  dl majoneesia
1,5 purkkia Yosa Greek Styleä
suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria

Keitä makaroni ja porkkanakuutiot kypsäksi samassa kattilassa ja huuhtele lävikössä kylmällä vedellä. Sekoita keskenään kulhossa makaroni-porkkanaseos, suolakurkut, omenakuutiot, sipulit, viherpippurileikkelekuutiot ja herneet. Lisää majoneesi ja jogurtti ja mausteet ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa.

Majoneesin tekoon suosittelen tätä Vegaanisen Version loistavaa reseptiä, eli

1 dl soijamaitoa
noin 3-4 dl rypsiöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua

Kaada soijamaito syvään astiaan
Lisää öljyä hyvin rauhallisesti ja tasaisesti maidon sekaan koko ajan teho- tai sauvasekoittimella sekoittaen
Sekoita perusteellisesti öljy ja maito sekaisin ennen kuin lisäät uutta öljyä, jotta saat tasaisen seoksen
Kun seos on paksuuntunut voit lisätä sitruunamehun tai omenaviinietikan 
Voit myös vettä lisäämällä tehdä seoksesta löysempää ja öljyä lisäämällä paksumpaa.


Herkkua esim. Bon Soya-nakkien kanssa! ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti