2017/01/09

Seitankebab

Seitanin tein tämän tosi hyvän seitan-reseptin pohjalta, mutta en keittänyt sitä vaan höyrytin foliopötkössä.

Tästä pötköstä riittää kahdelle syöjälle kuvanmukainen annos.

Seitan:
2,25 dl gluteenijauhoa
1 rkl korppujauhoa
½ tl suolaa
1½ tl grillimaustetta
1,25 dl vettä
1,5 rkl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl Santa Maria BBQ Grill Oil Garlic-grillauskastiketta

Marinadi:
2 rkl colaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl öljyä

Valmista seitan sekoittamalla ensin kuivat aineet keskenään ja märät aineet keskenään ja sitten yhdistämällä ne. Vaivaa taikinaa hetki, muotoile pötköksi ja kääri folioon. Keitä kattilan höyrytysosassa 45 min - 1 h (mitä ohuempi pötkylä, sitä lyhyempi kypsennysaika). 
Ota pötkö pois kattilasta ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Sitten siivuta ohuella veitsellä kebablastuja ja laita lastut marinadiin ainakin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Ennen tarjoilua seitanit vain lämmitetään. Kaada seitanit marinadeineen uunivuokaan, laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja laita seitanit uuniin. Kun uuni on valmis, seitanit ovat lämmenneet sopiviksi.

Tarjoile seitankebab ranskalaisten kanssa, kebabrullassa tai iskender-annoksena pitaleipäpalojen ja kaurafraichen kanssa.