2017/01/09

Seitankebab ranskalaisilla

Seitanin tein tämän tosi hyvän seitan-reseptin pohjalta, mutta en keittänyt sitä vaan höyrytin foliopötkössä.

Tästä pötköstä riittää kahdelle syöjälle kuvanmukainen annos.

Seitan:
2,25 dl gluteenijauhoa
1 rkl korppujauhoa
½ tl suolaa
1½ tl grillimaustetta (esim. K-Menu, jossa on arominvahvennetta mukana!)
1,25 dl vettä
1,5 rkl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl Santa Maria BBQ Grill Oil Garlic-grillauskastiketta

Marinadi:
2 rkl colaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl öljyä

Valmista seitan sekoittamalla ensin kuivat aineet keskenään ja märät aineet keskenään ja sitten yhdistämällä ne. Vaivaa taikinaa hetki, muotoile pötköksi ja kääri folioon. Keitä kattilan höyrytysosassa 45 min - 1 h (mitä ohuempi pötkylä, sitä lyhyempi kypsennysaika). 
Ota pötkö pois kattilasta ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Sitten siivuta ohuella veitsellä kebablastuja ja laita lastut marinadiin ainakin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Ennen tarjoilua seitanit vain lämmitetään. Kaada seitanit marinadeineen uunivuokaan, laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja laita seitanit uuniin. Kun uuni on valmis, seitanit ovat lämmenneet sopiviksi.

Onni on oma rasvakeitin! Eli rasvakeitä ranskalaiset kebabien alustaksi, ja koristele lautanen halutessasi rehuilla. Tarjoile mieleistesi kastikkeiden kanssa, esim. Korv Görans Kebab on vegaanista! Kuvassa Sriracha-majoneesia ja tomaattista kebabkastiketta, joka tehty täältä peräisin olevalla reseptillä (teimme puolikkaan annoksen), jonka kopioin vielä tähän alle:

Kebabkastike
Raaka-aineet

500 g paseerattua tomaattia
2 solovalkosipulia (yksikyntinen valkosipuli)
1 sipuli
3-8 kpl vahvoja pepperoneja
3 rkl oliiviöljyä
1-2 tl mustapippuria
1,5 tl paprikajauhetta
0,5tl chilijauhetta
1rkl tomaattipyrettä
n. 1,5 rkl balsamiviinietikkaa
cocacolaa n.1-2rkl
sokeria, suolaa

Ohjeet
Kuumenna öljy kattilassa ja freesaa hetken aikaa hienoksi silputut sipulit.
Halkaise pepperonit ja poista siemenet. Freesaa yhdessä sipuleiden kanssa.
Kaada paseerattu tomaatti joukkoon ja kiehauta.
Lisää mausteet, etikka ja cocacola ja anna kastikkeen porista n.15min miedolla lämmöllä. Sekoittele jälleen.
Soseuta kastike ja siivilöi jos haluat.
Tarkista maku ja lisää ripaus suolaa + sokeria.




1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta, kuulostaa älyttömän hyvältä! Pakko kokeilla siis.

    Anu

    VastaaPoista