2017/05/10

Vegaaninen lohivoileipäkakku

n. 75 g vegaanista majoneesia (esim. 3/4 Villen veganeesi-purkista)
2 prk Yosa Greek Stylea (tai Yosa/Oatly fraichea)
3 prk Oatly påMackan kauratuorejuustoa
18 palaa vehnä- ja grahampaahtoleipää (isoja neliskanttisia, leikkaa halutessasi kuoret pois, mutta menee kyllä kuorineenkin)
2 pkt Astrid och Aporna rökt f*sk -vegaanista savukalaa josta noin 3/4 täytteeseen ja loput koristeluun (Edit 2018 nykyään kaupassa nimellä Rökt lax) 
kourallinen tuoretta tilliä
½ rs mustaa Cavi-Artia
1-2 kevätsipulin varsi tai n. 1 ruukku ruohosipulia

kasvislientä + tilkka sitruunamehua kostutukseen

koristeluun lisäksi esim. tilliä, avokadoa, pinaattia tms. Perinteisen "kalakakun" saat laittamalla sitruunaviipaleita, Cavi-Artia, Rökt laxia ja tilliä. :) 


Valmista kostutusliemi murustelemalla nokare kasvisliemikuutiosta mukiin ja lisää päälle 1-2 dl kiehuvaa vettä ja mausta tilkalla sitruunamehua. Jätä jäähtymään.
Notkista Oatly PåMackan sähkövatkaimella, sekoita majoneesi ja Greek Style Yosa joukkoon. Ota tässä vaiheessa n. 1/3 täytteestä erilleen, siitä osasta tulee kuorrute.
Silppua kevätsipuli ja tilli, leikkaa Rökt f*sk pieniksi paloiksi. Lisää täytteeseen kevätsipulisilppu, Cavi-Art, Rökt f*sk ja tilli. 
Vuoraa vuoka (mulla oli suorakaiteen muotoinen uunivuoka, johon mahtui kolme*kaksi leipää kerrokseen, pienempään vuokaan tee vaan enempi kerroksia) kelmulla ja laita pohjalle ensimmäinen kerros leipiä, levitä päälle kauttaaltaan kostutusliemi esim. pullasudin avulla, levitä leipien päälle ½ täytteestä, lisää toinen kerros leipiä, kostuta, levitä loput täytteestä ja lisää viimeinen kerros leipiä ja kostuta. Laita päälle kelmua ja laita kakku jääkaappiin kevyen painon alle yön yli tai vastaavaksi ajaksi. Kakun kokoaminen onnistuu myös suoraan alustalle, mutta käännä (kumoa)
se kuitenkin ylösalaisin ennen kuorrutusta. 
Kun kakku on mehustunut hyvin, kumoa se tarjoiluvadille, kuorruta ja koristele mieleiselläsi tavalla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti